30 jaar Vissers MV

Wowww!!!

Het is gewoon bijna 50 jaar geleden dat mijn kappersdroom begon. Ik was een kleuter en zei al dat ik kapper wilde worden… hoe bijzonder is dat?!

Al kon ik goed en makkelijk leren deed ik er alles aan om toch zo snel mogelijk met de kappersopleiding te starten, tot frustratie van mijn moeder, die later toch trots zou zijn. Op mijn 15de begon ik op koopavond en zaterdag in een salon in Den Bosch mee te helpen en kreeg ik op dinsdag training. 

Een paar dagen 16 jaar, ik startte met de kappersopleiding. Het ging toen echt beginnen. Vanaf toen begon mijn droom….

Tijdens de opleiding werkte ik al in verschillende salons waar ik kon leren wat ik wilde leren en dan ging ik weer verder. Daarna nog zo’n anderhalf jaar gewerkt voor een haarverzorgingsmerk als commercieel en technisch adviseur. De kappers waren toen mijn klanten. Ik hielp ze met hun educatie om hun bedrijf rendabeler te maken. Terwijl ik zelf nog een groentje was. Zelf nog geen bedrijf gerund! En ik miste mijn vak zo erg….

Next step.

WOWWW!!!!

Alweer 30 jaar geleden dat ik in de Kerkstraat in Vught begon. Aphrodite Coiffures. 23 jaar, onbezonnen en al een hele grote vent…. dacht ik.
Het was een vliegende start, kennelijk sprong ik in een iets wat er niet was en waar behoefte aan was.

In dezelfde tijd ging ik ook voor Sebastian werken. 

Eerst als kleurspecialist, vervolgens werd ik designing artist en werkte ik internationaal. Ik vloog de wereld over om shows en trainingen te geven, hoewel Nederland de thuisbasis bleef. Ik leefde een artiestenleven .

  • Deze ervaring en de knowhow die ik hiermee opdeed zorgde ervoor dat ik de kapper ben geworden die ik nu ben . Ook konden mijn werknemers daar van meeprofiteren . Ik kon ze naar een hoger level tillen … ik maakte goeie kappers van ze. Ik heb met veel fijne mensen mogen werken, die ook lang bij me bleven, dat zegt ook wat. Als je goed voor elkaar bent hou je het samen ook lang vol.

En ondertussen ging mijn eigen bedrijf gewoon verder.

Werken, werken, werken.

Ik ben geboren om te werken, vind het fijn om te werken. Zeker als je de kans krijgt of hebt om je eigen filosofie en droom na te jagen.

Na 5 jaar Kerkstraat verhuisden we naar het Marktveld….

Wat een tijd was dat!!! Van 4 personeelsleden naar 14!!! Die salon zat altijd vol. Meer personeel dan stoelen. Laten we niet vergeten dat het een andere tijd was, het kon niet op.

Nu denk ik ook ,OMG, het ging nergens over. Maar dat was the way of living nu eenmaal, toen. Maar ik heb het wel mogen meemaken! Hoe mooi is dat!?

In die top dacht ik nog extra te gaan toppen! En dat deed ik…. Maar niet voor heel lang. 15 oktober 2007, 16 jarig bestaan en we gingen open aan de Taalstraat 64 in Vught. Ik besloot om mijn eigen naam aan het bedrijf te geven en afscheid te nemen van Aphrodite Coiffures. De naam was niet meer van deze tijd en ik durfde eindelijk mijn eigen naam aan het bedrijf te geven. Ik ben uiteindelijk ook het bedrijf. Ik ging verder als Vissers MV.

De verbouwing van het pand was zo drastisch en ingrijpend dat het beter was geweest daar langer de tijd voor genomen te hebben. Door bouwkundige toestanden, miscalculaties en zelf verkeerde beslissingen nemen werd deze verbouwing een misère…. die later als een strop om mijn nek zou hangen.

Maar het werd prachtig, on-Nederlands en een trekpleister. Hair en skincare, wellness, massages en meer. Alles onder één dak. Wederom een vliegende start ondanks verbouwingsperikelen.

We gingen als een speer. Veel aandacht van media zorgde voor nieuwe klanten vanuit overal uit Nederland. Het was dan ook een bedrijf wat uniek was voor het zuiden van Nederland.

Het was 2007 en de crisis sloeg inmiddels toe. Toch hadden wij daar nog niet zo’n last van. 

Mijn last was de overinvestering.  Zoals het leven ….niet altijd rozengeur en maneschijn.  Een bedrijf voeren is ook niet altijd alleen maar een success story. Ik moest nu ff flink door het slijk heen.

Augustus 2009 maakte ik een doorstart. Als je dit nooit hebt meegemaakt heb je geen idee… Ook niet dat dit voor je besloten wordt en of dat kan en mag. Maar vooral wat de verdere impact zal zijn. Vooral voor mij als mens. Ondanks alles, wat het allerbelangrijkste is en hoe moeilijk het ook vaak is geweest ben ik blijven geloven in mezelf en mijn kindje blijven koesteren.

Het was een lange tijd van leven in de overlevingsmodus.

En nou ben ik er klaar mee. Genoeg over die tijd, al hoorde die er ook bij. En dat vergeten gaat niet. En door! Tijden veranderen…. En als je wilt blijven meedoen zul je zelf mee moeten veranderen.

En dan zijn we dichter bij NU. Inmiddels werk ik al een paar jaar samen met mijn man Rinaldo en hebben we een nieuw concept ontwikkeld en vorm gegeven:

Vissers Hair and Home.

In 2019 hebben we aanpassingen gedaan, esthetisch vooral. En hebben we ruimte gecreëerd voor Vissers Home. Mooie en fijne dingen voor in huis. Van geurkaarsen tot bijzettafels en dekbedovertrekken, kandelaars en nu naar de Kerst toe uiteraard Kerstdecoratie. En uiteraard mooie dingen om cadeau te geven. Alles van de mooiste merken.

Topformule.

En dan wordt het nu 15 oktober 2021…. Meer dan ooit, dankzij Corona, heb ik de behoefte om bij mijn 30 jaar ondernemerschap stil te staan. Niet zo maar voor bij te laten gaan. Het voelt voor mij in ieder geval zo ontzettend bijzonder.

Voor ons zal het laatste kwartaal van dit jaar dan ook een feestkwartaal worden. Ik denk dat we allemaal naar iets leuks willen uitkijken gezien de ellendige tijd waar we in zitten. Dit is waar wij naar uitkijken.

Ik ga natuurlijk niet alles verklappen, maar wel dat ik een collectie kapsels heb gemaakt ter ere van het 30 jarig jubileum.

30 jaar staat voor parel/ parelmoer. Dit zal de rode draad zijn tijdens ons feestkwartaal. De collectie heet dan ook PEARLS. De verschillende kapsels verwezenlijken dat waar Vissers al 30 jaar voor staat…. Kwaliteit, vakmanschap en mooi glanzend haar.

Met mijn kennis, creativiteit en smaak wil ik hiermee een ode brengen aan al het mooie wat ik ik heb mogen doen, maken en meemaken in mijn dertigjarige ondernemers carrière. Ik ben er trots op dat ik deze collectie samen met mijn team heb kunnen maken. Waar ik ook trots op ben is dat ik niet de enige jubilaris ben, Rosanne Theijssen is nu ook 20 jaar in dienst.

Dubbel feest. 

Wat een prestatie!!

En nogmaals trots, omdat we in de setting zoals we nu werken, na lastige jaren en dan ook nog 2 lockdowns, gewoon toch weer gaan toppen.

Kwaliteit word niet vergeten! Dat is het bewijs!

Ik wil iedereen bedanken die ook maar enig steentje heeft bijgedragen aan mijn droom en soms nachtmerrie. Hahaha.

Wat een mooie ervaring… dit neemt niemand me meer af.

Vissers MV 30 jaar
Vissers MV 30 jaar